• Δεν μπορώ να προχωρήσω πλεον

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #136357  από Danai34
 Σάβ Νοέμ 18, 2023 9:42 am
Συνασθενεις μου μέρα με τη μερα γίνομαι όλο και χειρότερα.τωρα σχεδόν έχει νεκρώσει το δεξί μου πόδι.ειμαι χωρίς αγωγή αλλά μόνο με κορτιζόνη.θα ξεκινήσω tysabri.ψυχολογικα είμαι χάλια
 #136358  από Στάθης
 Σάβ Νοέμ 18, 2023 11:18 am
Danai34 έγραψε: Σάβ Νοέμ 18, 2023 9:42 am Συνασθενεις μου μέρα με τη μερα γίνομαι όλο και χειρότερα.τωρα σχεδόν έχει νεκρώσει το δεξί μου πόδι.ειμαι χωρίς αγωγή αλλά μόνο με κορτιζόνη.θα ξεκινήσω tysabri.ψυχολογικα είμαι χάλια

Θα το ξεπεράσεις Δανάη, αυτό που σου συμβαίνει. Αυτή την στιγμή όμως χρειάζεται να βρεις ότι δύναμη σου έχει απομείνει στην ψυχή σου, να κάνεις υπομονή, να ξεκουράζεσαι και θα δεις ότι σιγά σιγά θα ανακάμψεις και θα συνέλθεις. Μετά από τόσες και τόσες υποτροπές που έχω περάσει, συνειδητοποιώ σήμερα ότι η ψυχική μου αντίδραση σε όλα αυτά ήταν γαλήνια, ειρηνική, θετική. Σαν να τα έχω επιλέξει ο ίδιος. Σήμερα σαν έχω ξεπεράσει αρκετά όλες τις περιπέτειες αυτές, συμβουλεύω πάντα το ίδιο.

Συνέχισε να αντλείς δυνάμεις από το Παρόν, την παρούσα αυτή στιγμή την οποία και μόνο έχουμε, την οποία και επιλέξαμε ακριβώς όπως την βιώνουμε ΤΩΡΑ. Μην εναντιώνεσαι στο παρόν μόνο χειρότερα τα κάνουμε χωρίς αντίκρισμα. Δέξου την Στιγμή όπως είναι και είμαι σίγουρος ότι σιγά σιγά θα δεις το φως με την ελπίδα ότι άνθρωποι και γεγονότα γύρω σου θα συνδράμουν προς την Θεραπεία σου.

Καλή Δύναμη Δανάη, εύχομαι γρήγορα περαστικά.
 #136359  από Danai34
 Σάβ Νοέμ 18, 2023 11:54 am
Σε ευχαριστώ πολύ Στάθη..τα λόγια σου μου έδωσαν δύναμη την οποία χρειάζομαι πολύ να είσαι ολοένα και καλύτερα παντα
 #136360  από queen_of_my_life
 Παρ Νοέμ 24, 2023 5:54 pm
Danai34 έγραψε: Σάβ Νοέμ 18, 2023 9:42 am Συνασθενεις μου μέρα με τη μερα γίνομαι όλο και χειρότερα.τωρα σχεδόν έχει νεκρώσει το δεξί μου πόδι.ειμαι χωρίς αγωγή αλλά μόνο με κορτιζόνη.θα ξεκινήσω tysabri.ψυχολογικα είμαι χάλια

Δανάη δεν είσαι η μόνη που το βιώνει αυτό! Μην πανικοβάλεσαι.
Και εμένα το δεξί πόδι ολοένα και δε λειτουργεί. Σχεδόν το σερνω. Τα δάχτυλα του ποδιού δεν κλείνουν.. Το ίδιο και το δεξί χέρι τους τελευταίους μήνες. Και όχι μόνο...άστα.

Σίγουρα ευχάριστο δεν είναι. Θα αναστατωθεις, θα κλάψεις.. όμως ας μην κρατήσει η θλίψη σου. Μην την αφήσεις. Και εγώ το πέρασα. Τώρα προσπαθώ να το συνηθίσω αφού δεν μπορώ να το αλλάξω. Κάνω ο,τι και πριν απλά πιο άτσαλα και το αποδέχομαι. Τώρα έτσι είμαι.
Ξέρεις ότι αυτό το μεγάλο σοκ με δυνάμωσε; αφού έκλαψα κλπ, ξαφνικά είδα πιο καθαρά. Είδα ανθρώπους που δε με υπολογίζουν και βρήκα τη δύναμη να βάλω " χ". Επίσης ενώ πριν φοβόμουν το μετά, ξαφνικά ένιωσα ότι πρέπει να κάνω κάτι για το μέλλον μου.

Δεν τελείωσε η ζωή μας. Απλά άλλαξε. Και είμαστε εμείς οι ίδιοι που θα σώσουμε τον εαυτό μας με τις αποφάσεις μας.

Α! Ούτε εγώ ακολουθώ αγωγή. Το σκέφτομαι. Σίγουρα ο,τι απόφαση πάρω θα γίνει δυναμικά και όχι κλαίγοντας ή με φόβο.

Επίσης σκέφτομαι να επενδύσω στην ψυχική μου υγεία, να μιλήσω με ψυχολόγο. Κανένας δεν μπορεί να μας υπογράψει οτι σωματικά θα είμαστε καλά, είτε με αγωγή είτε χωρίς. Όμως εγώ θεωρώ ότι μπορώ να θωρακισω την ηρεμία μου. Τη σωματική μου υγεία την έχασα, την ψυχική υγεία μου δε θα τη χάσω ποτέ.

Ευχομαι να είσαι δυνατή!
 #136364  από Στάθης
 Πέμ Νοέμ 30, 2023 1:28 pm
queen_of_my_life έγραψε: Παρ Νοέμ 24, 2023 5:54 pm ....
....
Επίσης σκέφτομαι να επενδύσω στην ψυχική μου υγεία, να μιλήσω με ψυχολόγο. Κανένας δεν μπορεί να μας υπογράψει οτι σωματικά θα είμαστε καλά, είτε με αγωγή είτε χωρίς. Όμως εγώ θεωρώ ότι μπορώ να θωρακισω την ηρεμία μου. Τη σωματική μου υγεία την έχασα, την ψυχική υγεία μου δε θα τη χάσω ποτέ.

Ευχομαι να είσαι δυνατή!

Ακριβώς αυτό πιστεύω και προσωπικά. ψυχική ηρεμία, που δυσκολεύομαι να την χαλάσω. Η νόσος κάνει τα δικά της όταν μέσα μας βρίσκεται το χάος και ο φόβος.

Όταν όμως επενδύουμε στην ψυχική ειρήνη πιστεύω και στην αποδοχή του παρόντος, με γνώμονα πάντα της καρδιακής-πνευματικής μας προόδου, κάτι αλλάζει. Κάτι όμορφο μας αγκαλιάζει. Ακόμα και μια δύναμη μας πλημμυρίζει. Έτσι ένιωσα για άλλη μια φορά, μετά την σημερινή κολυμβητική μου συνεδρία, στο αγαπημένο πόρτο ράφτη. Έτσι, σαν την θάλασσα αυτή καλό είναι να είμαστε, γαλήνιοι, ειρηνικοί.
portorafti.jpg
portorafti.jpg (217.92 KiB) Προβλήθηκε 2677 φορές