• Είμαστε... "Θετικοί"

  • Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #34011  από yiannis62
 Παρ Ιούλ 16, 2010 12:46 am
:violence-pistoldouble: tha po k. ego kalos irthes....tipota alo...kapos esthanome,re gamoto ! pou etsi apla edo mesa olo k. perisoteri ginesthe.ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ? mechri pote?
 #34013  από EM23
 Παρ Ιούλ 16, 2010 2:04 am
Νομίζω ότι η LL--MM εχει δίκιο: "η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ είναι η αντιμετώπιση που αναγκαζόμαστε να υποστούμε". Δεν ξέρω αν αυτή η "αισιοδοξία" πηγάζει λόγω άγνοιας, μιας και αυτό το "θετικό" είναι πολύ "φρέσκο", αλλά πράγματικά πιστεύω ότι η ...κόλαση είμαστε εμείς!
 #34022  από Νικος
 Παρ Ιούλ 16, 2010 8:25 am
sou έγραψε:Το μοναδικό ζητούμενο για σένα είναι ένα: Η ποιότητα ζωής!
αυτό δώσε το στο νευρολόγο σου να το "καταλάβει καλά" , πολοι απο αυτούς είναι συμβεβλημένοι με διάφορες φαρμακευτικές και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προωθήσουν τα "προϊόντα"
 #34025  από geor.gia
 Παρ Ιούλ 16, 2010 8:40 am
Νικος έγραψε:
sou έγραψε:Το μοναδικό ζητούμενο για σένα είναι ένα: Η ποιότητα ζωής!
αυτό δώσε το στο νευρολόγο σου να το "καταλάβει καλά" , πολοι απο αυτούς είναι συμβεβλημένοι με διάφορες φαρμακευτικές και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προωθήσουν τα "προϊόντα"

πολλοι? δε λες ολοι καλυτερα?
 #34028  από petros
 Παρ Ιούλ 16, 2010 9:32 am
o sou μου εδωσε μια καλη ευκαιρια να πω κατι που σκεφτομουν εχθες.συμφωνω απολυτα με πολλα πραγματα που ειπε. ζουμε σε μια εποχη οπου απο την περιορισμενη και ελλειπη πληροφορηση περασαμε στην υπερπληροφορηση. ποσοι απο μας αραγε (ολοι θα ελεγα) εχουμε googlαρει εκατομμυρια λεξεις που αφορουν την παθηση....προσπαθουμε οπως λες sou να πληροφορηθουμε οσο περισσοτερο γινεται για μια παθηση που εχει ονομα αλλα οχι σαφη αιτια. ειμαστε μπλεγμενοι σε εναν κυκεωνα πληροφοριων της ιατρικης που ολοι ξερουμε οτι ειναι "στατιστικη" επιστημη. πολλες μελετες αντικρουουν η μια την αλλη και εμεις ψαχνουμε το κουτι με τα σπιρτα. τα φαρμακα σε αλλους εχουν επιδραση σε αλλους οχι.αλλοι κανουν αγωγη και αλλοι χωρις αγωγη ειναι καλα για πολλα χρονια. και μην παμε μακρυα οπως λλει και το αρθρο μηπως τελικα οι εστιες ειναι κομπαρσοι και αυτο που μετραει ειναι η γενικη υγεια του καθενος?δεν υπαρχει παρθενογενεση στην σκεψη μου.ειμαι σιγουρος οτι πολλοι απο εσας το εχετε σκευτει χιλιαδεσ φορες. ουσιαστικα νομιζω οτι ισχυει οτι και στον υπολοιπο κοσμο. πρεπει μονος σου να βοηθησεις την κατασταση , να σταθεις και τυχερος να πεσεις σε καλο και εχυπνο γιατρο αν θες να ακολουθησεις τον δρομο της κλασσικης ιατρικης και γενικοτερα να νοιωθεις εσυ καλα και οχι η μαγνητικη σου. ειναι δυσκολο να διαλεξεις αλλα τουλαχιστον τωρα εχεις επιλογες κατι που παλαιοτερα δεν ειχες. ως ενα σημειο ειναι στο χερι σου.

για να κλεισω θα κανω αλλο ενα σχολιο που εχει ξαναγινει. πολυς κοσμος παιδια με τα νευρολογικα του. μηπως να επαναθεωρησουμε τις λαλακιες περι αυτοανοσου και να δουμε τι σκατα τρωμε,ποσο στρεσαρισμενοι ειμαστε και ποσο φροντιζουμε τους εαυτους μας? ναι στατιστικα καποιοι μπορει να εχουν προδιαθεση αλλα η γενικη υγεια μονο να βοηθεισει μπορει και σε συνδιασμο με καποιο καλο γιατρο να παει καλα το πραγμα.
παντως ο ΘΕΟς ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ...ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!!! :scared-shocked:

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ....
 #34054  από petros
 Παρ Ιούλ 16, 2010 12:30 pm
εργαλειο ειναι ναι.απλως εργαλεια υπαρχουν γερμανικα και κινεζικα. φυσικα δεν μηδενιζουμε τιποτα. εγω απλως αυτο που εννοω ειναι οτι οταν ενας ανθρωπος μετα απο ενα συμπτωμα μπαινει στο ιατρειο και ακουει σκπ και θελει αυτην την αγωγη για να το προλαβουμε ειναι λογικο μεσα στην κατασταση που βρισκεται το μυαλο του να πει για να το λεει ο γιατρος ξερει. αυτο το γεγονος απο μονο του δεν του δινει ιδιαιτερα περιθωρια να το ψαξει διεξοδικα οπως κανουν πολλοι και να πληροφορηθουν πληρως οπως λες. ασε που αρκετοι δεν θελουν να μπουν στην διαδικασια παρα θελουν να αφαιθουν στην σιγουρια του γιατρου. θα το ψαξεις περισσοτερο οτανκαι αν δεις οτι η θεραπεια που σου εδωσαν δεν αποδιδει και φερνω παραδειγμα τον homer που φαινεται οτι την ψαχνει αλλιως την δουλεια ΑΦΟΥ ομως πριν πηρε τα φαρμακα αν καταλαβα καλα.
οσον αφορα την υπερπληροφορηση αναφερομαι στην "κακη υπερπληροφορηση" με την εννοια οτι οι μελετες ειναι χιλιαδες, οι οροι που χρησιμοποιουνται δυσκολοι για τους "αμαθητους" ωστε να τις επεξεργαστουν σωστα και να κανουν τις σωστες ερωτησεις. "παω κανω μαγνητικη δεν υπαρχουν νεες εστιες π.χ αρα καλα παμε" ενω στην ουσια οπως σωστα ειπες απο τους ιδιους τους επιστημονες δεν ειναι αποσαφηνισμενος ο συσχετισμος. ισως γιαυτο και εγω να θεωρω πολλες φορες πιο χρησιμο να μιλησω με παιδια που πανε καλα στο τι κανουν για να το επιτυχουν παροτι ο οργανισμος του καθενος διαφερει.

εγω προσωπικα δεν αφοριζω τιποτα.θεωρω οτι αν κνεις κατι και αυτο σε βοηθαει να εισαι καλα αυτο ειναι και το σωστο.
 #34057  από Εύη Ξ
 Παρ Ιούλ 16, 2010 12:55 pm
Να πάνε όλα καλά!!
Εδώ θα βρείς καλή παρέα και απαντήσεις στις απορίες σου.
 #34085  από nick1981
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 12:34 am
πετρο συμφωνω σε αρκετα apo ayta poy les αλλα διαφωνω τελειως με το οτι η ιατρικη ειναι στατιστικη επιστημη!!η στατιστικη παιζει σε ολες τις θετικες επιστημες για να ομαδοποιησεις πραγματα κ να σε οδηγησουν σε συμπερασματα.με αποκλισεις παντα...
κ οσο για τους ορους σε καθε επιστημη η ορολογια ειναι δυσκολη.πως θες να γραφουν οι μελετες σαν να μιλας σε μαναβη?κ γι αυτο οι γιατροι σου μιλανε για καλωδια κ χαλαει το περιβλημα κ αλλα τετοια..κ ο καθενας απο μας εχει γινει γιατρος με αυτα που ξερουμε για την παθηση...γιατρος στο ικα κ μου ειπε οτι θα ξεκινησω θεραπεια κ θα γινω καλα....ισως το ειπε για να μη με φοβισει βεβαια..
κ στη δικη μου επιστημη η ορολογια ειναι δυσκολη.να σου μιλησω για σεισμους ή σκυροδεμα....καποιος που δεν ειναι γεωλογος ή χημικος μηχανικος δεν καταλαβαινει.
κ κατι για τις εστιες....
οι εστιες ειναι πρωταγωνιστες απλα, με το μαγνητικο πεδιο που εχουν οι τομογραφοι δεν πιανουν κ τις πιο μικρες...κ αυτες κανουν ζημιες που ειναι ανεξηγητες...κ εμενα οι πρωτες 2 μαγνητικες εδειξαν οτι δεν ειχα εστιες..επαιζαν με τα tesla mallon..τελικα ειχα 2 στον αΥΧΕΝΑ Κ 2 ΣΤΙΚΤΕς ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.Τωρα για τα αλλα μηχανηματα που εχουν στο εξωτερικο δεν ξερω σιγουρα θα δειχνουν καλυτερα..

οσο για τον σιδηρο κρατατε λιγο κ μικρο καλαθι.οντως τα αποτελεσματα των ερευνων ειναι λιγο χλωμα κ αν παρουμε οτι οι μελετες σουλουπωνονται πριν βγουν προς τα εξω.......
ξερω κ εγω απο φτιαξιμο....ραψε ξηλωσε μεχρι να σου ερθουν γραμμικα οι καμπυλες..
παντως σιγουρα εαν συμβαινει επιβαρυνει την ολη κατασταση του εγκεφαλου με τη μη απομακρυνση του σιδηρου.ξερετε τι λεφτα παιρνει ο ζαμπονι κ η ομαδα του για ατη τη μελετη??πολλα?!!!!!!!!!!
κ στην ελλαδα δεν νομιζω οτι μπορουν να δουν τις στενωσεις.οι γιατροι αυτοι εκπαιδευτηκαν πουθενα?κ ας διαβασαν το πρωτοκολλο του ζαμπονι. εδω εμενα δεν εβλεπαν στην ακτινογραφια το καταγμα για 2 χρονια...θα δουν στενωσεις φλεβων κ αποθεση Fe??

Υ.Γ Προς Πετρο...ολα αυτα τα λεω καλοπροαιρετα, δεν σου τη λεω σε καμια περιπτωση ουτε σου επιτιθεμαι προσωπικα.το λεω μη βγει ως εμπαθεια απεναντι σου.

καλυνυχτα σε ολους/ες
 #34096  από panos59
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 9:28 am
καλωσορίζω κι εγώ το νέο μέλος στην τρελοπαρέα μας ....
ναι, εδώ θα είμαστε όλοι, πάντα, να μοιραστούμε γνώσεις/ενημέρωση, απορίες, αγωνίες, αμφιβολίες, καχυποψίες, ελπίδες ...
Όλα..
πιστεύω πως στηρίζει και βοηθάει να ξέρεις ότι δίπλα σου υπάρχουν κάποιοι, που σε καταλαβαίνουν απόλυτα!
νομίζω ότι ο Λουντέμης ήταν που εγραψε :
" Μόνος μου, ούτε στην παράδεισο! "
:-D
 #34097  από petros
 Σάβ Ιούλ 17, 2010 10:02 am
καλημερα. nick φυσικα και δεν θεωρω οτι λες κατι απο εμπαθεια εδω λεμε την γνωμη μας απο την πληροφορηση και την εμπειρια που εχουμε. απλως μαλλον λεμε το ιδιο πραγμα με διαφορετικο τροπο. αυτο εννοουσα οταν ελεγα οτι η ιατρικη επιστημη ειναι στατιστικη με την εννοια οτι οι αριθμοι απο μονοι τους και τα ποσοστα πολλες φορες μπορουν να τρομαξουν καποιον.ειδικα οταν πραγματευεσαι μια παθηση οποια και να ειναι αυτη που δεν γνωριζει κανεις 100% την προελευση της. φυσικα και δεν υπαρχει αλλος τροπος να βγαλεις συμπερασματα παρα μονο στατιστικα αλλα εγω προσωπικα μεσα σε διαστημα 1 μηνα εχω διαβασει 2 μελετες οι οποιες η μια ενοχοποιει ενας συγκεκριμενο ιο για την εναρξη της παθησης και η αλλη λεει οτι δεν υπαρχει σημαντικη συσχετηση. το ιδιο και η θεωρια της χενφα η οποια στην αρχικη του τοποθετηση ο ζαμπονι ειπε πως ολοι οι ασθενεις ειχαν στενωση αλλα μετα σε αλλη μελετη αυτο ισχυε για το 60% περιπου των ασθενων αν θυμαμαι καλα το νουμερο. αυτο τι παει να πει? ουτε το αφοριζουμε ουτε το ακολουθουμε τυφλα. και για αυτο μιλησα οτι σημασια εχει τι κανει τον καθενα καλα. αν π.χ ενας κανει την επεμβαση και ειναι καλα για χρονια πρεπει να ακολουθησει τους αριθμους που του λενε π.χ παρε ιντερφερονη? αρα παμε μαλλον οτι δεν ειναι μια αιτια αλλα πολλες και θελει πολυ ψαξιμο και εκει παμε στην υπερπληροφορηση. ασφαλος και δεν περιμενεις να διαβασεις και να ειναι γραμενα απο μπακαλη.εγω μιλησα στον sou στο θεμα των καταλληλων ερωτησεων των ασθενων προς τους γιατρους και ειπα οτι καποιος ο οποιος μολις διαγνωστικε προτιμα την ασφαλεις του γιατρου του (που και φυσικα ξερει και κατι παραπανω) απλως για να το ψαξεις παραπανω πρεπει η να μην σε πιανει η θεραπεια η να χειροτερεψεις.
αυτα ηθελα να πω. ειναι λογικο ο καθε ενας μεσα απο το δικο του ψαξιμο να εχει και την αποψη του. εδω ειμαστε να τις λεμε
καλη μερα....